לקיחת משכנתא: כל מה שצריך לקחת בחשבון

מחשבון זכאות

מדריך מחשבון זכאות משכנתא

מחשבון המשכנתא אינו של משרד הבינוי והשיכון, ואין למשרד אחריות בקשר לאופן הפעלתו או התוצאות שהוא מפיק או להסתמכות על תוצאותיו. המחשבון מתבסס על הנתונים שהוקלדו ומטרתו לשמש כלי עזר בלבד. הזכאות ותנאי ההלוואות המחייבים נקבעים על ידי משרד הבינוי והשיכון ומשרד האוצר ומופיעים בתעודת הזכאות המונפקת באמצעות הבנקים למשכנתאות.
לצורך הוצאת תעודת זכאות יש לפנות לאחד מהבנקים למשכנתאות.

 

מהי משכנתא לזכאים

משרד הבינוי והשיכון נותן סיוע במתכונת של הלוואה לזכאים לטובת רכישת דירה, בנייה, הרחבת הנכס או לצורך התאמה לצרכים מיוחדים. הסיוע עובד ונקבע לפי שיטת ניקוד, וככל שיש יותר ניקוד כך ניתן לקחת משכנתא בסכום גבוה יותר. הבנק מבצע בדיקה קפדנית מאוד לגבי סיוע לזכאים – למשל: הון עצמי, יכולת ההחזר החודשי של הזכאי ועוד בדיקות נוספות העוסקות בנוגע לנכס עצמו – למשל: רישום הדירה בטאבו ובדיקת שמאי.

 

מי זכאי להטבה במשכנתא

משכנתא בתנאי זכאות מיועדת רק למי שצבר ניקוד של 599 נקודות ומעלה. באמצעות מחשבון זכאות משכנתא.
באתר של משרד הבינוי והשיכון תוכלו לבדוק האם אתם זכאים וניתן להעריך את הניקוד למשכנתא.

משכנתא לזכאים
מיועדת לאוכלוסיות הבאות:

1. עולים חדשים – עולים חדשים יחידים, משפחות, משפחות עולים שבראשון הורה עצמאי, זוגות ידועים שעלו לישראל עם או בלי ילדים. הניקוד מחושב לפי הוותק של העולים בארץ ומספר הילדים.


2. ותיקים – הסיוע ניתן ליחידים, משפחות וזוגות צעירים חסרי דירה, למשפחות שבראשן הורה עצמאי (חד הוריות) ולזוגות ידועים בציבור העומדים בתנאים.


3.זכאים נוספים – קשישים נזקקים הזקוקים להשתתפות בחזרי המשכנתא, זכאים נכים, תושבי יישובי קו העימות, חיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי או אזרחי, תושבים באזורי עדיפות לאומית, זכאים העומדים בדרישות תוכנית 10 פלוס.

מה גובה ההלוואה שניתן לקבל במסגרת זכאות למשכנתא:

מדינת ישראל מסייעת לתושבים הזכאים לרכוש דירה ראשונה למגורים ולכן הוחלט על משכנתא מסובסדת בתנאים נוחים ואטרקטיביים לזכאים שעומדים בתנאים שנקבעו. חשוב לציין שזכאות היא רק חלק מהתמהיל הכולל שמקבלים למשכנתא מהבנק. יש לדעת שמסלול המשכנתא לזכאים מתאפיין בריבית קבועה וצמודה למדד (מתווסף לריבית על המסלול) ושיש אפשרות לפרוע את מסלול הזכאות ללא עמלת פירעון מוקדם. 

איך מקבלים תעודת זכאות

כדי להוציא תעודת זכאות יש להגיע לסניף הבנק למשכנתאות ולהגיש בקשה מסודרת יחד עם מסמכים נדרשים – תעודת זהות כולל ספח, אישור על הריון(במידה וישנו), אישורי נכות, אישור חובת שירות סדיר, תעודת נישואין או אישור הרשמה לנישואין, תעודת גירושין בהתאם לצורך ועוד.
את הבקשה מגישים באחד מסניפי הבנקים למשכנתאות, משלמים אגרה, ופקיד הבנק מאמת את הזהות שלכם ושולח את הבקשה והמסמכים הנדרשים למשרד הבינוי והשיכון להמשך טיפול. בסיום תהליך ההרשמה מבצעים בדיקות במשרד הבינוי והשיכון והמשרד מנפיק תעודת זכאות ומעביר אותה לבנק למשכנתאות שטיפל בבקשה עבורכם. חשוב לציין כי חלק מהבנקים מאפשרים להגיש בקשה לתעודת זכאות באופן מקוון.

כמה זמן לוקח להנפיק תעודת זכאות למשכנתא

משרד הבינוי והשיכון מבצע בדיקות נתונים מול מספר גורמים לכן הוא מנפיק את תעודת הזכאות רק לאחר זמן מה מרגע הגשת הבקשה בבנק למשכנתאות. באופן כללי, תהליך הנפקת תעודת זכאות למשכנתא נמשך בין 10 ימים ל-14 ימים, יכולים להיות חריגים וחשוב לא להוציא תעודה זו בדקה ה90 – קרו מקרים שלקח גם חודש+ לקבל אישור לזכאות.

מה חשוב לדעת על זכאות למשכנתא

  • תעודת זכאות למשכנתא היא בעלת תוקף לשנה אחת.
  • אפשר להגיש בקשה לתעודת זכאות למשכנתא בכל הבנקים למשכנתאות, ולא רק בבנק ממנו לוקחים את ההלוואה.
  • אין עמלת פירעון מוקדם או קנסות כאשר פורעים או ממחזרים את מסלול הזכאות במשכנתא לפני הזמן.
  • יש מקרים בהם המענק יכול לשמש כהון עצמי.
  • הריבית במשכנתא לזכאים בדרך כלל אטרקטיבית בהשוואה לריבית המשכנתא הנהוגה בבנקים.
  • קבלת משכנתא לזכאים מותנית בשעבוד על הדירה, היא חלק בלתי נפרד מהמשכנתא הכוללת.
דילוג לתוכן